Business Hi-Tech

Şoc în lumea IT-ului şi nu numai: OpenAI şi-a concediat CEO-ul, pe Sam Altman - care a devenit imaginea globală a ChatGPT, pentru “comunicări nesincere”. Înlăturarea lui Altman din compania al cărei cofondator este are efect “imediat”

Şoc în lumea IT-ului şi nu numai: OpenAI şi-a...

Autor: Adrian Seceleanu

18.11.2023, 01:08 2120

OpenAI, start-up-ul care a lansat ChatGPT - platforma care a luat prin surprindere întreaga lume şi care a devenit unul dintre principalele subiecte de dezbatere nu doar în lumea IT-ului ci şi din business şi politică, a provocat o nouă undă de şoc în această seară odată cu anunţul că şi-a concediat CEO-ul şi unul dintre cofondatorii săi - pe Sam Altman, pentru că nu ar fi fost “constant sincer în comunicările sale”.

Start-up-ul a anunţat că a analizat acţiunile lui Altman, pe care nu le-a detaliat, îi afectează “abilitatea de a-şi exercita responsabilităţile.” Astfel, “boardul OpenAI nu mai are încredere în abilitatea lui Altman de a conduce OpenAI”, conform anunţului.
Vestea i-a şocat chiar şi pe cei apropiaţi de companie, pentru că anunţul vine după o săptămână în care Altman a avut mai multe apariţii publice.
Altman a scris pe X (Twitter) că “s-a bucurat de tinpul petrecut la OpenAI, pentru că a fost transformator pentru mine personal şi sper că un pic şi pentru lume. Voi spune mai multe despre ce voi face în următoarea etapă mai târziu”.
Compania l-a numit interima, cu efect imediat, în poziţia de CEO pe Mira Murati, directorul de tehnologie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO