Business Hi-Tech

Sony: Nu vom iesi din afacerea bateriilor, in ciuda crizei

25.10.2006, 18:18 10

Sony a anuntat saptamana aceasta ca nu intentioneaza sa se retraga de pe piata de baterii, in ciuda valului de retrageri de baterii de notebook-uri produse de compania japoneza, scrie presa internationala.
"Productia bateriilor este o afacere foarte importanta pentru noi. Nu intentionam sa incetam productia si nici sa o micsoram", a declarat Yutaka Nakagawa, vicepresedintele Sony.
Masahiro Ono, analist al Morgan Stanley, estimeaza ca Sony va raporta pentru anul fiscal curent vanzari de 180 mld. yeni (1,2 mld. euro).
Costurile retragerii se ridica la aproximativ 51 mld. yeni (340 mil. euro), ceea ce a determinat Sony sa scada estimarile privind profitul operational pentru intregul an cu 62%. La aceasta se adauga si pierderile in crestere ale diviziei de jocuri si divertisment.
Sony a anuntat ca va retrage aproximativ 250.000 de baterii de notebook-uri Vaio, ceea ce ridica numarul de acumulatori retrasi de pe piata la 9,6 milioane. Criza bateriilor Sony a afectat producatori majori de PC-uri precum Dell si Apple Computers, care au raportat cazuri in care notebook-uri echipate cu baterii Sony au luat foc din cauza supraincalzirii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO