Topul celor mai mari scăderi ale cifrei de afaceri din industria locală de IT&C în anul 2017

13 iul 2018 Autor: Adrian Seceleanu

♦ În clasament se regăsesc companii care suferă de pe urma reducerii drastice a cheltuielilor de IT ale statului, dar şi companii care s-au lovit de o creştere puternică a competiţiei.

Compania locală Bion Advanced Support Team SRL, specializată în furnizarea de servicii de  consultanţă IT şi soluţii software de business, a înregistrat anul trecut cea mai puternică scădere a cifrei de afa­ceri din rândul celor mai mari jucători de pe pia­ţa locală IT&C, de 92%, conform unui top pre­liminar pe anul 2017 realizat pe baza datelor raportate la Ministerul Finanţelor Pu­blice, care au fost analizate de ZF. Topul este unul preliminar, în condiţiile în care există încă numeroase companii mari pentru care bilanţul pe anul 2017 nu este disponibil la Finanţe.

Un număr important de companii aflate în acest clasament au înregistrat scăderi pe fondul numărului redus de proiecte de informatizare din sectorul public, care în trecut reprezentau un procent semnificativ din cheltuielile realizate în industrie. Exemple în acest sens sunt companii precum Omnilogic - distribuitor IT&C implicat în trecut şi în proiecte de digitalizare - dar şi Siveco - unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de soft şi de servicii de IT pentru sectorul public.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.07.2018

 
Cuvinte cheie:
Top
, scaderi
, cifra de afaceri
, IT&C
, cheltuieli
, clasament
, competitie
, soft
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide