Business Hi-Tech

Vodafone a înregistrat trafic record după campania cu internet gratuit

Vodafone a înregistrat trafic record după campania cu...

Autor: Mediafax, Adrian Seceleanu

16.09.2015, 00:00 623
Clienţii Vodafone România au consumat în weekendul trecut cu 39% mai mult internet decât în weekendul cu cel mai mare trafic istoric, ca urmare a unei promoţii prin care toţi abonaţii au avut acces gratuit la internet. „Cea mai mare şi mai răspândită experienţă gratuită de Internet din România a generat un nivel record al traficului de date, ce a depăşit cu 30% cel mai ridicat nivel istoric înregistrat în reţea într-o zi şi cu 39% cel mai ridicat nivel istoric înregistrat într-un weekend. Traficul de date 4G a înregistrat, de asemenea, o creştere semnificativă. Mai mult, sâmbătă şi duminică traficul de date a fost cu 40% mai mare faţă de weekendul precedent“, potrivit reprezentanţilor Vodafone România. Bucureşti - Ilfov, Timişoara, Braşov şi Prahova au condus într-un clasament al judeţelor în ceea ce priveşte consumul de trafic de date. Perioada de vârf pentru consumul de date a fost înregistrată sâmbătă, între orele 21:40 şi 22:30, iar ora cu cei mai mulţi utilizatori conectaţi simultan a fost 20:00, sâmbătă. Consumul de date din acest weekend a fost împărţit între streaming video, browsing şi social media. Campania de acces nelimitat la internet a avut loc ca urmare a aniversării unui an de la lansarea serviciului Supernet 4G. De asemenea, toţi utilizatorii serviciilor de telefonie mobile din România, indiferent de operatorul utilizat, vor putea beneficia de două zile de internet gratuit şi nelimitat în reţeaua Vodafone, solicitând o cartelă SIM Vodafone gratuită, pe parcursul sâptămânii 14-18 septembrie.

Acoperirea 4G a Vodafone România cuprinde 2.500 de localităţi şi primele 100 de oraşe din ţară. De asemenea, serviciile 4G+ sunt disponibile în nouă oraşe: Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Craiova, Galaţi şi Ploieşti.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group, unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone are divizii în 26 de ţări, 55 de reţele partenere în întreaga lume şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări. La 30 iunie 2015, Vodafone avea 449 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile şi 12 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO