Business Internaţional

Acţiunile europene au închis în creştere

Acţiunile europene au închis în creştere

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

15.12.2011, 19:38 236

Acţiunile celor mai mari companii europene au încheiat tranzacţiile de joi în creştere, recuperând circa jumătate din pierderile înregistrate cu o zi în urmă, după succesul unei vânzări de obligaţiuni ale Spaniei şi a unor date economice pozitive din Statele Unite, transmite Reuters.

"Avem o anumită uşurare după vânzarea de obligaţiuni spaniole şi datele din SUA care au susţinut piaţa", a declarat Richard Batty, analist la compania de administrare a activelor Standard Life Investments.

Batty a adăugat însă că nu există încă o strategie care să permită Europei evitarea recesiunii.

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a urcat cu 1,1%, după un declin de 2,1% consemnat miercuri.

Pe alte pieţe europene, indicele londonez FTSE 100 a crescut cu 0,63%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,98% şi CAC 40 al bursei din Paris cu 0,76%.

Spania a vândut joi obligaţiuni de 6,03 miliarde de euro cu maturitate în 2016, la un randament de 4,023%, în scădere puternică de la randamentul de 5,276% obţinut la o vânzare cu maturitate similară de pe 1 decembrie.

În Statele Unite, numărul cererilor pentru ajutoare de şomaj a săczut săptămâna trecută la cel mai redus nivel din ultimii trei ani ţi jumătate, în timp ce un indice privind activităţile din industria prelucrătoare a statului New York a atins cel mai ridicat nivel după luna mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24
Cele mai citite ştiri