Business Internaţional

AFP publică o fotografie cu Gaddafi însângerat - FOTO

AFP publică o fotografie cu Gaddafi însângerat - FOTO

Autor: Gândul

20.10.2011, 16:14 3578

AFP publică o fotografie cu Muammar Gaddafi rănit grav, plin de sânge, în timpul capturării din Sirt. Imaginea a fost făcută de fotograful francez Phillippe Desmazes.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Tranziţie, Abdel Hafiz Ghoga, a comunicat că Muammar Kadhafi a murit în confruntările armate care au avut loc joi în oraşul Sirt.

"Putem anunţa că Muammar Kadhafi a fost ucis de forţele revoluţionare", a precizat Ghoga.

Ghoga a precizat că "este un moment istoric, este sfârşitul tiraniei şi dictaturii. Kadhafi s-a întâlnit cu propriul destin".

Autorităţile libiene anunţaseră că Muammar Kadhafi a fost capturat la Sirt, fiind grav rănit la ambele picioare şi respirând cu dificultate.

Muammar Gaddafi a fost considerat timp de mai multe decenii şeful unui stat "terorist", libianul Muammar Gaddafi, cel mai longeviv dintre liderii arabi şi africani.

Autoproclamat "regele regilor tradiţionali din Africa", "Ghidul", aflat la putere de 42 de ani, s-a mândrit şi cu un alt titlu şi anume cel de decan al şefilor de stat africani, de la moartea, în iunie, a preşedintelui Gabonului, Omar Bongo Ondimba.

Gaddafi s-a născut, potrivit propriei legende, într-un cort de beduin în deşertul Syrte în 1942, colonelul Gaddafi, fiu de păstor din tribul Gaddafa, primeşte o educaţie riguroasă înainte de a intra în armată în 1965.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO