Business Internaţional

Angela Merkel, cancelarul german: Ar trebui să recunoaştem că atacul din Berlin a fost unul de natură teroristă

Angela Merkel, cancelarul german: Ar trebui să...

Autor: Olimpia Nicolae

20.12.2016, 13:09 92

Aceasta a adăugat că ”ar fi extrem de respingător” dacă s-ar dovedi că atacatorul era un solicitant de azil, afirmând că un asemenea act ar reprezenta o insultă la adresa tuturor celor care au ajutat refugiaţii şi a celor care au cu adevărat nevoie de protecţia Germaniei.

Potrivit cotidinaului Die Welt, autorul atacului ar fi fost identificat drept Naved B., un tânăr de 23 de ani din Pakistan, care a intrat în Germania la data de 11 februarie 2016, trecând prin punctul de trecere a frontierei de la Passau, la graniţa între Germania şi Austria.

Merkel le-a mulţumit, de asemenea, anchetorilor şi serviciilor de urgenţă pentru eforturile depuse de la efectuarea incidentului.

Cancelarul german a spus că ”frica de nenorocire” nu trebuie să oprească oamenii să-şi continue viaţa de zi cu zi şi să se bucure de locuri precum târgurile de Crăciun, unde se pot întâlni cu familiile şi prietenii.

Angela Merkel a îmtâmpinat reacţii ostile faţă de politica imigraţiei susţinută de aceasta, în urma atacului din Berlin.

Marcurs Pretzell, membru proeminent al Partidului de dreapta, anti-imigraţie, Alternativa Germaniei, a declarat: ”Când va reacţiona Statul de drept german? Când va înceta această ipocrizie? Aceştia sunt morţii lui Merkel”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO