Business Internaţional

Anglia elimină impozitul de 50% pe veniturile bogaţilor

Autor: Constanta Catalina Apostoiu

28.03.2011, 23:39 59

Marea Britanie va majora impozitul pe proprietăţile de lux, ceeace va permite guvernului să-şi respecte promisiunea de eliminare aimpozitului de 50% pe veniturile de peste 150.000 de lire sterline(170.000 de euro) pe an, a anunţat vicepremierul britanic NickClegg, citat de Financial Times.

Clegg a declarat că impozitul de 50% va fi eliminat odată cecei cu venituri medii "vor respira mai uşor", dar numai dacăaceastă mă­su­ră va fi dublată de un nou regim fiscal pentruproprietăţile scumpe.

Cu ocazia prezentării bugetului pe anul 2011-2012, ministrulbritanic de finanţe George Osborne a declarat că "pe lângărevizuirea veniturilor din impozitul de 50%, ne vom dublaeforturile de a găsi modalităţi de a ne asigura că cei cuproprietăţi cu o valoare ridicată îşi plătesc partea". Impozitul arputea fi eliminat nu mai târziu de 2013, conform speculaţiilorapărute după ce ministrul de finanţe George Osborne a cerutsăptămâna trecută o revizuire a acestuia.

Decizia de eliminare a impozitului ar putea atrage acuzaţii căguvernul reduce taxele impuse celor bogaţi. Declaraţiileautorită­ţi­lor au venit la scurt timp după ce până la 500.000 deoameni au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva planuriloreconomice ale guvernului.

Potrivit secretarului de stat pentru mediul de afaceri VinceCable, "impozitul a urcat la 50% într-o situaţie de urgenţă, iarministrul de finanţe a arătat în cadrul bugetului că acesta vatrebui eliminat. Accentul va trebui să se mute dinspre rateridicate ale taxei pe venit către taxarea averii, inclusiv aproprie­tăţii".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO