Business Internaţional

Apple este obligată să scoată de la vânzare din SUA popularele Apple Watch-uri. Cea mai mare companie din lume este acuzată că a „furat” tehnologie de la un furnizor medical pe care a folosit-o în senzorii proprii

Apple este obligată să scoată de la vânzare din SUA...

Autor: Valeriu Dănilă

19.12.2023, 16:22 12559

Apple este obligată să retragă de la comercializare smartwatch-urile sale pe teritoriul SUA din cauza unui conflict nerezolvat privind patentele, scrie Bloomberg.

Comercializarea dispozitivelor Apple Watch Series 9 şi Ultra 2 vor fi oprite în data de 21 decembrie în magazinele online, iar în cele fizice din Ajunul Crăciunului.

Compania se pregăteşte de o potenţială interzicere a ceasurilor inteligente ce conţin senzori de măsurare a nivelului oxigenului din sânge, funcţie adăugată pentru prima dată în anul 2020.

The International Trade Commission a decis în octombrie că Apple încalcă patentele deţinute de Masimo Corp. şi că trebuie să retragă dispozitivele ce pot leza drepturile companiei reclamante. Drepturile lezate se referă la modul în care ceasurile calculează saturaţia de oxigen din sânge.

Opţiunile de sănătate au devenit puncte centrale de marketing pentru Apple Watch, compania intrând în competiţie cu furnizori medicali. Masimo, o companie din Irvine, California, vinde numeroase dispozitive de monitorizare a sănătăţii.

Masimo a explicat într-un comunicat de presă că interzicerea comercializării Apple Watch-urilor „arată că şi cea mai puternică companie din lume trebuie să respecte legea. ITC a decis că Apple a furat tehnologia patentată pulse oximetry, care măsoară oxigenul din sânge”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO