Business Internaţional

Aproape 2 miliarde de euro profit pentru BMW, în trimestul patru al anului trecut

Aproape 2 miliarde de euro profit pentru BMW, în...

Autor: Anca Dumitrescu

13.03.2014, 17:19 252

Acţiunile BMW sunt în urcare cu 3,3%, înregistrând cea mai mare creştere din ultimele cinci luni, datele publicate de grupul german fiind peste estimările analiştilor.

Pe ansamblul anului 2013, profitul net al BMW a crescut cu 4,5%, la 5,34 miliarde de euro.

Vânzările grupului au avansat anul trecut cu 6,4%, la 1,96 milioane de vehicule, datorită creşterii de 23% a livrărilor din Seria 3, la peste 500.000 de unităţi.

BMW se confruntă cu o concurenţă puternică în acest an din partea versiunii îmbunătăţite a automobilului Clasa C a Mercedes-Benz.

Divizia Audi a Volkswagen a livrat anul trecut 1,57 milioane de maşini, iar Mercedes-Benz 1,57 milioane unităţi.

"Pentru acest an anticipăm creşterea în continuare a volumului vânzărilor", a declarat directorul general al BMW, Norbert Reithofer.

BMW intensifică investiţiile şi creşte producţia, pentru a face faţă concurenţei Audi şi Mercedes-Benz, care au ca obiectiv să ajungă până la sfârşitul deceniului pe primul loc în funcţie de vânzări, pe piaţa maşinilor de lux.

În primele două luni ale acestui an, Audi a devansat brandul BMW, în timp ce Mercedes a înregistrat în ultimele câteva luni o creştere mai mare a vânzărilor faţă de ceilalţi doi concurenţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24