Business Internaţional

Ar putea fi inovaţia anului în plăţile digitale: un sistem care anunţă sfârştiul cardurilor de credit

Ar putea fi inovaţia anului în plăţile digitale: un...

Autor: Mădălina M.

03.01.2014, 13:41 2164

O inovaţie în IT care ar trebui să uşureze viaţa posesorilor de carduri bancare a fost aleasă de jurnaliştii americani de la CNN  drept unul dintre cele mai importante gadgeturi ale anului 2013.

Coin este o cartelă neagră de plastic, de dimensiunea unui card normal, cu un ecran digital, care combină toate cardurile din portofelul unei persoane.

Utilizatorul primeşte alături de cartela de plastic şi un dispozitiv de transfer care permite copierea informaţiilor de pe cardurile personale în telefon prin procedeul de glisare (“swipe”). Transferul datelor către cardul Coin se va face prin intermediul unei aplicaţii instalate în prealabil pe smartphone. Pentru a putea diferenţia cardurile între ele, aplicaţia cere ca utilizatorul să le fotografieze pe fiecare în parte, astfel putând fi atribuită o imagine fiecărui cont. Odată aceste etape parcurse, posesorul unui card Coin poate plăti oricând şi oriunde este acceptată plata cu cardul. În momentul plăţii, utilizatorul alege prin apăsarea unui buton de pe cartela Coin ce cont vrea să folosească, iar procedeul de plată este acelaşi ca în cazul unui card normal.

“Nu ai nevoie de opt carduri în fiecare zi, aşadar telefonul tău este ca un sertar, iar Coin-ul este ca un portofel”, spune Kanishk Parashar, fondatorul şi CEO-ul companiei Coin. 

Parashar a pus la punct şi un sistem de securitate, astfel că aplicaţia emite o alertă pe telefonul utilizatorului, dacă acesta s-a îndepărtat de cardul său. În cazul pierderii, cardul se dezactivează automat, păstrând siguranţa datelor posesorului.

Ideea unui dispozitiv care să combine toate cardurile unei persoane a fost prezentată în 2013, însă produsul va fi disponibil pentru comercializare în vara anului 2014, la un preţ care va porni de la 100 de dolari.

Deşi atractivă, ideea americanului implică un cost de producţie foarte mare: pentru fabricarea prototipului a fost nevoie de aproape 1.000 de dolari.

Înainte să pună bazele propriei afaceri, Parashar a lucrat la PayPal, cea mai mare companie de procesare a plăţilor online la nivel global, deţinută de gigantul online eBay. În 2010, Parashar a fondat compania SmartMarket, care se ocupa cu dezvoltarea unor aplicaţii pentru efectuarea plăţilor online. Deşi erau descărcate de mii de utilizatori, aplicaţiile sale nu erau folosite pentru tranzacţii.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO