Business Internaţional

Un avertisment fără precedent al preşedintelui American: China este o bombă cu ceas din cauza încetinirii creşterii economice şi a problemelor sociale. Cu toate acestea, discursul lui Joe Biden a conţinut erori majore cu privire la situaţia Chinei

Un avertisment fără precedent al preşedintelui...

Autor: Valeriu Dănilă

11.08.2023, 12:26 428

Preşedintele Joe Biden a criticat problemele economice ale Chinei drept o „bombă cu ceas” şi s-a referit la liderii Partidului Comunist drept „oameni răi”, în ce administraţia sa încearcă să îmbunătăţească relaţiile cu Beijingul, scrie Bloomberg.

Comentariile acestuia au conţinut inexactităţi majore cu privire la situaţia Chinei, preşedintele american explicând că ţara are probleme, confruntându-se cu încetinirea creşterii economice şi cu o rată mare a şomajului.

„China creştea în trecut cu 8% pe an, menţinând dezvoltarea economică, acum este aproape de 2%”, a declarat acesta în faţa susţinătorilor din Park City, Utah. Preşedintele american a indicat greşit predicţia de creştere economică a Chinei. „Este într-o poziţie în care numărul oamenilor ajunşi la vârsta de pensionare este mai mare decât al celora care lucrează”

Josef Gregory Mahoney, profesor de politică şi relaţii internaţionale la Shanghai’s East China Normal University, a spus că este puţin probabil ca Beijingul să fie „momit” în a răspunde la criticile adresate de Biden. „Este important să ne amintim că Beijingul a avut de îndurat critici mai dure din partea lui Trump”. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO