Business Internaţional

Banca Angliei menţine dobânda de politică monetară la minimul record de 0,5%

Autor: Marius Oncu

07.07.2011, 14:46 135

Banca Angliei a menţinut, joi,dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 0,5%,pentru a sprijini recuperarea economică şi a proteja Marea Britanieîmpotriva efectelor crizei din Grecia, transmiteBloomberg.

Decizia marchează distanţarea încontinuare a Băncii Angliei de restul Europei în privinţa politiciimonetare.

Menţinerea dobânzii a fostanticipată de totţi cei 51 de analişti consultaţi de Bloomberg, întimp ce, potrivit unui sondaj separat, sectorul financiar seaşteaptă ca Banca Centrală Europeană să majoreze, joi, dobândapentru a doua oară consecutiv anul acesta.

Banca centrală a păstrat şiprogramul de achiziţii de obligaţiuni la 200 de miliarde de liresterline, decizie anticipată, de asemenea, de analişti.

Chiar dacă inflaţia s-a acceleratla 4,5%, mai mult de două ori peste ţinta băncii, investitorii nuse aşteaptă la o majorare a dobânzii înainte de mai anulurmător.

Economia britanică a crescut cu0,5% în primul trimestru, după ce a scăzut cu acelaşi procentaj înultimele trei luni din 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO