Business Internaţional

Banca Centrală Europeană menţine ratele dobânzilor la nivelul istoric de 4%. Toate speranţele economiştilor se îndreaptă acum spre luna iunie: „Pentru moment, BCE s-a angajat practic să reducă dobânzile în iunie”

Banca Centrală Europeană menţine ratele dobânzilor la...

Autor: Valeriu Dănilă

11.04.2024, 16:04 181

Banca Centrală Europeană a decis joi să menţină constante ratele dobânzilor pentru a cincea şedinţă consecutivă, în anticiparea unei potenţiale taieri în iunie, scrie CNBC.

„Dacă Consiliul Guvernatorilor consideră că dinamica şi perspectiva inflaţiei este una bună, ar deveni oportună o relaxare a politicii monetare”, se arată în comunicatul emis de BCE.

Este pentru prima dată când instituţia menţionează posibilitatea reducerii dobânzilor într-un comunicat dat publicităţii.

Banca Centrală Europeană a decis treptat majorarea dobânzilor până la un nivel record de 4% în luna septembrie, de atunci nivelul acestora a rămas neschimbat.

Analiştii prognozează luna iunie ca fiind momentul în care dobânzile ar putea fi reduse, imediat după comunicatul BCE privind prognoza inflaţiei pe termen mediu.

„Pentru moment, BCE s-a angajat practic să reducă dobânzile în iunie”, a declarat Hussain Mehdim, director of investment strategy la HSBC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels