Business Internaţional

Băncile internaţionale au o expunere de 49,3 miliarde de dolari pe Egipt

Băncile internaţionale au o expunere de 49,3 miliarde de dolari pe Egipt

Autor: Vlad Popescu

31.01.2011, 14:18 70

Băncile internaţionale au acordat entităţiloreconomice din Egipt împrumuturi în valoare totalăde 49,3 miliarde de dolari, cele mai expuse fiindinstituţiile de credit din Franţa şi MareaBritanie, potrivit datelor prezentate luni de Banca ReglementelorInternaţionale (BIS), scrie

MediafaxBusiness

.

Băncile franceze aveau de încasat 17,6 miliarde de dolari de ladebitori din Egipt la finele lunii septembrie aanului trecut, potrivit statisticilor BIS, preluate deBloomberg.

Creditorii din Marea Britanie au o expunere de 10,7 miliarde dedolari, iar băncile italiene de 6,3 miliarde de dolari.

În total, băncile europene au acordat Egiptuluiîmprumuturi de 40,3 miliarde de dolari.

Statisticile bancare ale BIS se bazează pe rapoartele băncilorcentrale din 30 de ţări. Datele includ creditele către sectorulpublic şi privat luate atât de entităţi centrale, cât şi de filialelocale.

Astfel, conform datelor BIS citate deBloomberg, băncile din Statele Unite au o expunere de 5,35 miliardede dolari la criza din Egipt, iar cele germane au împrumturi înderulare de 2,47 miliarde de dolari. Topul este închis de băncileelveţiene, cu 1,14 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO