Business Internaţional

Bani, seifuri şi obiecte de valoare, aduse de japonezi la poliţie pentru a fi returnate proprietarilor

Bani, seifuri şi obiecte de valoare, aduse de japonezi la poliţie pentru a fi returnate proprietarilor

Autor: Gândul

10.04.2011, 12:23 37

Zeci de milioane de yeni (sute de mii de euro) şi seifuri găsiteprintre dărâmături în nord-estul Japoniei, după tsunami din 11martie, au fost duse la poliţie, căreia îi revine responsabilitateade a identifica proprietarii, informează Gândul.

"Bani şi alte obiecte de valoare sunt aduse în mod constant lasecţiile locale de poliţie" de către supravieţuitori şi echipe desalvare, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Miyagi,una dintre prefecturile cele mai afectate de catastrofă.

El a adăugat că este încă dificil de estimat valoare, darpotrivit agenţiei de persă Kyodo, "zeci de milioane de yeni" aufost deja strânşi de autorităţile din Miyagi şi prefectura vecinăIwate.

Potrivit legii japoneze, oricine găseşte bani lichizi sau unobiect îi poate păstra dacă proprietarul nu s-a sesizat timp detrei luni.

Directorul Institutului japonez pentru prevenirea dezastrelor,Takehiko Yamamura, le-a cerut autorităţilor să prelungească aceastăperioadă legală pentru regiunea devastată Tohoku şi să le permităpoliţiştilor să deschidă seifurile pentru a încerca să identificeproprietarii. Citiţi mai multe pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24