Business Internaţional

Bouygues are venituri de peste 15 mld. dolari

07.09.2006, 18:57 60

Conducerea Bouygues, a doua cea mai mare firma de constructii din lume si al treilea operator de telefonie mobila din Franta, a declarat ca profitul in cel de-al doilea trimestru a crescut cu 45% datorita constructiei de case si drumuri, scrie Bloomberg.
Profitul net a urcat la 534 mil. dolari (417 mil. euro) de la cele 288 mil. euro inregistrate in anul precedent, a declarat Blandine Delafon, un purtator de cuvant al companiei pariziene. Analistii se asteptau la o cifra medie de 307 mil. euro.
Economia Frantei a evoluat in ritmul cel mai rapid din ultimii cinci ani in cel de-al doilea trimestru. Bouygues, cel mai mare dezvoltator de proprietati din Franta, inregistreaza 70% din vanzari pe piata franceza. Actiunile Bouygues au avut o evolutie modesta anul acesta, aducand compania la o valoare de 14,1 mld. euro. Actiunile Vinci, cea mai mare companie de constructii din lume, au crescut cu 19%, iar cele France Telecom, cea mai mare companie de telefonie din Franta, au scazut cu 21 de procente.
In timp ce Vinci s-a extins in zona con-structiilor de autostrazi si parcari, Bouygues are o divizie de media si telecomunicatii, care include Television Fran?aise 1, cel mai vizionat post TV din Franta, si Bouygues Telecom, retea de telefonie. Totusi, 70% din vanzarile totale ale companiei sunt obtinute din constructii si imobiliare.
Bouygues Telecom a contribuit la profitul total net al companiei-mama cu 565 mil. euro. Profitabilitatea diviziei va fi folosita pentru investitii semnificative, a declarat conducerea Bouygues. Conducerea Vinci a precizat ieri ca profitul in prima jumatate a anului a urcat cu 45%. Cea de-a treia companie de constructii din Franta, Eiffage, va raporta in curand castigurile sale.
La Bouygues, venitul din prima jumatate a anului a crescut cu 9,1% la 15,46 mld. dolari (12,05 mld. euro). Conducerea diviziei de constructii de drumuri a companiei, cea mai mare din lume, a declarat saptamana trecuta ca a urcat cu 52% dupa ce a obtinut contracte in tari precum Franta, Ungaria, Polonia si Statele Unite.
Compania Bouygues a cheltuit peste
2 mld. euro pentru obtinerea unei participatii de 24,4% din actiunile Alstom, compania franceza care se ocupa cu fabricarea de trenuri si de statii de alimentare.
Constructia de case din Franta a crescut cu 9,3 procente in cel de-al doilea trimestru, fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24