Business Internaţional

Bursele asiatice, revenire timidă în ciuda avansului de pe Wall Street. Europa deschide în uşoară urcare, BETul înregistrează +0,84% dimineaţa

Bursele asiatice, revenire timidă în ciuda avansului de...

Autor: Dan Grigore Ivan

13.09.2016, 11:45 192

Bursele asiatice au închis în uşoară creştere sau au înregistrat scăderi modeste după ce au suferit două zile de deprecieri importante. Schimbarea a venit pe fondul aprecierii cu 1,47% a indicelui S & P 500, referinţa bursei americane, ce a condus la o detensionare pe pieţele financiare internaţionale. Astfel, după ce oficialul Fed, Lael Brainard, a declarat că economia americană trebuie să dea mai multe semne de stabilitate pentru a fi oportună o mărire a ratei de politică monetară, aprecierea cotaţiei dolarului în raport cu celelalte monede s-a mai domolit, petrolul şi-a mai revenit, în timp ce scăderile puternice ale indicilor bursieri au pierdut din intensitate ori s-au transformat în uşoare creşteri. După discursul lui Brainard – oficial cu drept de vot în boardul băncii central americane, investitorii estimează o probabilitate de 15% ca Fedul să măreasca dobânda, la jumătate faţă de previziunea pe care o făceau vineri – ziua în care bursa americană a afişat cea mai puternică corecţie din perioada post-Brexit.

În Asia, indicele japonez Nikkei 225 a crescut cu 0,34%, în timp ce bursa din Coreea de
Sud a închis în urcare cu 0,4%. De asemenea, în China, indicele Shanghai a închis pe plus 0,06%, în timp ce indicele pieţei de capital din Hong Kong a înregistrat o contracţie de 0,11%, după ce ieri a afişat o depreciere de peste 3%.

În Europa, bursa de la Frankfurt a deschis în uşoară urcare, respectiv 0,14%, în timp ce indicele francez CAC 40 afişa o apreciere de 0,06%. Pe de altă parte, bursa londoneză afişsează o scădere de 0,12%.

Indicele Stoxx50, ce măsoara evoluţia celor mai mari 50 de companii de pe continentul european, a crescut cu 0,03% în primele minute de la deschiderea tranzacţionării, în timp ce indicel StoxxBanks, referinţa băncilor europene, a crescut cu 0,48%.

Top 5 creşteri (FTSE 100 – Londra):

Carnival               (CCL.L)                  Ă 1,39%

Schroders            (SDRC.L)               Ă1,28%

Man Group         (EMG.L)                                Ă1,40%

Glaxosmithkline(GSK.L)                                Ă1,19%

Shire                     (SHP.L)                 Ă1,14%

Top 5 scăderi (FTSE 100 – Londra):

Anglo American (AAL.L)                                -2,53%

Associated British Food                (ABF.L) -2,13%

BHP Billton (BLT.L)                          -1,66%

Prudential (PRU.L)                          -1,39%

Enterprise Inns (ETI.L)                   -1,24%

La Bucureşti, indicele BET, referinţa bursei locale, afişează o apreciere de 0,84%, în contexul unui rulaj de 1,16 milioane lei, după ce ieri BETul a înregistrat cea mai severă depreciere din 24 iunie în prezent.

La această oră, niciun constituent al indicelui nu afişsează scăderi, în timp ce acţiunile companiei petroliere OMV Petrom (SNP) s-au apreciat cel mai tare, respectiv 1,39%.

Top 5 creşteri (BET-Bucureşti):

OMV Petrom (SNP)         Ă1,39%

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) Ă1,15%

Banca Transilvania (TLV) Ă1,08%

Electrica (EL)      Ă1,04%

Fondul Proprietatea (FP)             Ă1,03%

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO