Business Internaţional

CE critică Moody's pentru că a trimis Portugalia în junk : măsura subliniază "comportamentul îndoielnic" al agenţiilor de rating

Autor: Vlad Popescu

06.07.2011, 14:00 657

Comisia Europeană (CE) a arătat miercuri că regretă deciziaMoody's de a reduce ratingul de credit al Portugaliei, afirmând cămăsura subliniază "comportamentul îndoilenic" al agenţiilor derating, transmite Reuters.

"Momentul deciziei Moody's nu este numai îndoielnic, dar estetotodată bazat pe scenarii absolut ipotetice care nu sunt în niciunfel conforme cu implementarea. Este un episod nefericit şi ridicăîncă o dată problema comportamentului adecvat al agenşiilor derating", a declarat într-o conferinţă purtătoril de cuvânt al CEAmadeu Altafaj.

Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, a arătat la rândul său cădecizia contribuie la speculaţiile de pe piaţa datoriilor de statdin zona euro.

"Decizia recentă a unei agenţii de rating nu furnizează maimultă claritate. Mai degrabă, au reuşit să adauge un nou elemnentspeculativ situaţiei", a afirmat el.

Moody's a redus miercuri ratingul Portugaliei cu patru trepte,la "Ba2", în categoria "junk", luând prin surprindere pieţelefinanciare şi aruncând noi umbre de îndoială peste încercărileliderilor europeni de a rezolva criza datoriilor de stat fărărestructurarea obligaţiunilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO