Business Internaţional

CE: Regiunile sărace din UE fac progrese, în pofida crizei

Autor: Bogdan Cojocaru

12.02.2011, 09:44 25

Regiunile cele mai sărace din Uniunea Europeană (UE) continuă săprogreseze, în pofida crizei economice, apreciază comisaruleuropean pentru Politică Regională, Johannes Hahn, citat deAFP.

Hahn estimează, într-un interviu acordat publicaţiei germaneHandelsblatt, că numărul regiunilor europene în care ProdusulIntern Brut nu depăşeşte 75% din media la nivel comunitar se vareduce de la 84, în prezent, la 68 până în 2014.

"Aceasta înseamnă că 35 de milioane de persoane vor avea o viaţămai bună şi un nivel de trai superior", a afirmat comisaruleuropean.
El a menţionat că în special în Spania şi Polonia se observăîmbunătăţirea situaţiei, deoarece aceste state utilizeazăinteligent fondurile structurale puse la dispoziţie de autorităţilede la Bruxelles.

Oficialul Comisiei Europene s-a angajat, totodată, să acorde oatenţie mai mare problemei competitivităţii economiiloreuropene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24