Business Internaţional

Cea mai mare firmă de taxi din Londra oferă salarii de 5.000 de lire sterline pentru a recruta şoferi

Cea mai mare firmă de taxi din Londra oferă salarii de...

Autor: Mediafax

15.10.2021, 18:12 7439

Addison Lee Ltd., cea mai mare firmă de taxi din Londra, oferă salarii lunare de 5.000 de lire sterline (6.861 de dolari) pentru a recruta şoferi, pe fondul unei penurii de personal la nivel naţional, relatează Bloomberg.

Salariul se aplică din prima lună şi presupune ca şoferii să efectueze 140 de curse, a precizat vineri compania. Printre avantajele suplimentare se numără zilele libere plătite şi pensie.

Brexitul a lăsat Marea Britanie cu un deficit de lucrători în industrii, de la agricultură şi bănci la retail şi transport. Lipsa şoferilor de camion a declanşat o penurie de combustibil şi blocaje în porturi. În această săptămână, guvernul a relaxat regulile de imigrare pentru a atrage măcelari străini.

Addison Lee încearcă să angajeze 1.000 de şoferi, după ce numărul de călătorii a crescut cu peste 40% între august şi septembrie. Compania se aşteaptă ca această creştere să continue până la Crăciun.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO