Business Internaţional

Cei cinci bogaţi ai Europei cu o avere mai mare decât PIB-ul României

Cei cinci bogaţi ai Europei cu o avere mai mare decât PIB-ul României

Autor: Alexandra PELE

08.03.2012, 13:10 488

Cinci miliardari europeni ajunşi în topul celor mai bogaţi 20 de oameni din lume au reuşit să-şi sporească averea cu peste 270 de milioane de euro de la o zi la alta, respectiv de luni până marţi, reiese dintr-o analiză gândul pe baza unui clasament zilnic realizat de publicaţia americană Bloomberg.

Averea lor se ridică în prezent la peste 129,8 miliarde de euro, mai mult decât PIB-ul României. Cei cinci afacerişti sunt suficient de înstăriţi încât ar putea să plătească împreună de două ori datoria publică a Greciei, stat ce riscă falimentul din pricina unor datorii suverane de peste 160% din PIB.

Cumulat, averea celor mai bogaţi 20 de miliardari ai lumii este de peste 512,3 miliarde de euro, de patru ori mai mare decât PIB-ul României din 2011, estimat la circa 122,7 miliarde de euro.

Doi francezi, doi suedezi şi un spaniol sunt printre cei mai înstăriţi oameni din lume. Citiţi mai mult despre averile celor mai bogaţi oameni din lume pe www.gândul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO