Business Internaţional

Cel mai încrezător candidat la preşedinţie: Putin spune că nu are nevoie de campanie electorală

Poate cel mai încrezător candidat la preşedinţie: Putin spune că nu are nevoie de campanie electorală

Autor: Mediafax

29.09.2011, 09:31 652

Premierul rus, Vladimir Putin, a declarat că "nu are nevoie" de întâlniri electorale pentru a pregăti alegerile prezidenţiale din martie la care va candida, în timpul unei întâlniri organizate miercuri cu scriitorii, relatează agenţiile de presă.

Răspunzându-i scriitorului Roman Zlotnikov care l-a întrebat dacă întâlnirea a fost organizată în scop electoral, Putin a răspuns negativ.

"Nu vreau să par dezagreabil, dar nu am nevoie de întâlniri electorale", a răspuns Putin, potrivit agenţiei oficiale RIA Novosti.

El a adăugat că organizează acest tip de întâlniri pentru a asculta "problemele momentului, pe teme concrete".

În cadrul aceleiaşi întâlniri, întrebat despre posibilitatea ca scriitorii să critice puterea, Putin s-a declarat dispus să asculte criticile constructive.

"Să critici puterea nu este un scop în sine", a subliniat el.

"Toată lumea ştie cum să joacă fotbal, hochei, toată lumea ştie cum se conduc ţara, economia, problemele sociale şi toată lumea vrea să dea sfaturi. Este bine, acest lucru înseamnă că oamenii nu sunt indiferenţi", a declarat Putin.

Vladimir Putin şi-a anunţat sâmbătă intenţia de a redeveni preşedinte după scrutinul din martie 2012, alegeri pe care ar urma să le câştige fără probleme în absenţa unei opoziţii reale în această ţară în care este cel mai puternic om de aproape 12 ani.

Potrivit acestui scenariu, care îi poate permite să se menţină la putere încă două mandate, până în 2024, Putin îi va oferi conducerea Guvernului lui Dmitri Medvedev, actualul preşedinte pe care l-a propulsat la Kremlin în 2008, când nu s-a mai putut prezenta pentru un al treilea mandat consecutiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24