Business Internaţional

Cel mai valoros operator de aeroporturi din lume: Spaniolii au pierdut titlul, însă acesta nu s-a dus în altă parte a Europei sau în SUA. Ţara din Asia care a înregistrat o creştere de 75% în numărul de turişti

Cel mai valoros operator de aeroporturi din lume:...

Autor: Alex Ciutacu

04.01.2018, 15:42 254

După ce turismul a crescut pe plan internaţional în 2017, operatorul Airports of Thailand a depăşit operatorul Aena din Spania în topul celor mai valoroşi operatori de aeroporturi din lume, câştigând astfel prima poziţie, potrivit Bloomberg.

Operatorul din Taillanda a înregistrat o creştere de 75% în perioada mai-decembrie 2017, ceea ce a generat capitalizare de piaţă în valoare de 31 de miliarde de dolari. Singura companie din Tailanda care a a mai atins această performanţă financiară este PTT, o companie de stat din sectorul energetic.

Valoarea acţiunior operatorului Airports of Thailand a crescut cu 9,2% în luna decembrie, după ce, potrivit datelor furnizate de guvernul tailandez pentru Bloomberg, numărul de turişti a crescut în luna noiembrie cu 23%.

În primele două sesiuni de tranzacţionare din 2018 valoarea acţiunilor operatorului a crescut cu 4,4%.

Cu toate acestea, analiştii nu sunt convinşi că această performanţă este una sustenabilăl. Predicţiile indică posibilitatea unei scăderi de 12% în următoarele 12 luni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24