Business Internaţional

Chinezii de la Foxconn spera sa reduca rata sinuciderilor marind salariile cu 20%

28.05.2010, 11:20 26

Foxconn, cel mai mare producator de componente electronice dinlume, planuieste o crestere a salariilor pentru muncitorii chinezicu aproximativ 20%, in incercarea de a opri sinuciderile cauzate deconditiile grele de munca de la principala fabrica din sudulChinei, informeaza Financial Times.

Zece muncitori au murit la fabrica din regiunea Longhua de lainceputul anului, un alt angajat incercand sa se sinucida joi darsupravietuind.

Foxconn, care asambleaza si produce componente electronicepentru companii importante precum HP, Dell sau Apple, detine inChina 20 de fabrici la care sunt angajati aproximativ 800.000 demuncitori.

O parte din principalii beneficiari ai produselor Foxconn auanuntat ca vor ancheta conditiile de munca oferite de fabricant.Sony, care s-a abtinut de la a comenta incidentele de la Foxconn, aanuntat vineri ca va reevalua conditiile de munca de la Foxconn.Apple, Dell si Hewlett-Packard au declarat deja ca vor deschideinvestigatii legate de conditiile de munca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO