Business Internaţional

Cine este Bill de Blasio, Democratul care va concura pentru primăria New York-ului

Cine este Bill de Blasio, Democratul care va concura...

Autor: Ştefan Stan

11.09.2013, 11:16 342

Bill de Blasio, Avocatul Public al oraşului New York, a câştigat cele mai multe voturi în cursa Democraţilor pentru alegerea candidatului pentru primăria metropolei, potrivit Reuters.  

După numărarea voturilor din aproape 90% din secţii, Blasio a obţinut 40% din optiunile electorilor, iar candidatul clasat pe locul doi, Bill Thompson, 26%. Dacă la finalul numărătorii voturilor Blasio va avea cel puţin 40% din cifra totală, va putea candida din partea Democraţilor fără un al doilea tur de scrutin. Altfel, pe 1 octombrie, îl va înfrunta pe Thompson în cursa pentru nominalizare.

Bill de Blasio este în prezent Avocatul Public al New York-ului, fiind un critic dur la adresa actualului primar, Michael Bloomberg. În 2001, Blasio a candidat pentru Consiliul New York-ului, alegeri pe care le-a câştigat cu 32% din voturi. În 2003, a câştigat un al doilea mandat cu 72% din voturi, iar în 2005 a fost re-ales cu 83% din voturi. În anul 2010 a fost investit Avocatul Public al New York-ului, în discursul de inaugurare criticând administraţia primarului Michael Bloomberg, referindu-se în special la politica acestuia privitoare la persoanele fără adăpost şi la educaţie.

Pe 27 ianuarie 2013, de Blasio şi-a anunţat candidatura în cadrul Partidului Democratic pentru primăria din New York .

De partea Republicanilor, urmează să se confrunte John Catsimatidis, un om de afaceri şi Joe Lhota, fostul şef de la Autoritatea de Transport Metropolitană din New York.

Avocatul Public al orasului New York este echivalentul Avocatului Poporului, iar titularul funcţiei este primul succesor pentru postul de primar. Funcţia a fost creată în anul 1993, când consiliul oraşului New York a schimbat denumirea poziţiei de Preşedinte a Consiliului cu cea de Avocat Public.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO