Business Internaţional

Cine este primarul celui mai râvnit oraş din lume

Cine este primarul celui mai râvnit oraş din lume

Autor: Ştefan Stan

09.11.2013, 15:38 1514

Bill de Blasio este noul primar al New York-ului, după ce rezultatele anunţate săptămâna aceasta l-au creditat cu 73% din voturi, mult peste contracandidatul său Joe Lhota.

De Blasio urmează să intre în funcţie la 1 ianuarie 2014, succedându-l pe Michael Bloomberg, primarul actual al New York-ului.

Alegerile de anul acesta din New York au avut cel mai scăzut număr de votanţi din 1955, numai 22% din populaţia cu drept de vot prezentându-se la urne.

Bill de Blasio este căsătorit cu Chirlene McCray, o americancă de culoare. Cei doi au împreună doi copii, Dante şi Chiara de Blasio.

Mesajul electoral al lui de Blasio despre inegalităţile dintre cetăţeni, în special în venituri, i-a adus popularitate în rândul în rândul minorităţilor şi celor cu venituri mici.

Bill de Blasio este în prezent Avocatul Public al New York-ului, fiind un critic dur la adresa lui Michael Bloomberg. În 2001, Blasio a candidat pentru Consiliul New York-ului, alegeri pe care le-a câştigat cu 32% din voturi. În 2003, a câştigat un al doilea mandat cu 72% din voturi, iar în 2005 a fost re-ales cu 83% din voturi. În anul 2010 a fost investit Avocatul Public al New York-ului, în discursul de inaugurare criticând administraţia primarului Michael Bloomberg, referindu-se în special la politica acestuia privitoare la persoanele fără adăpost şi la educaţie.

Pe 27 ianuarie 2013, de Blasio şi-a anunţat candidatura în cadrul Partidului Democratic pentru primăria din New York .

De partea Republicanilor, urmează să se confrunte John Catsimatidis, un om de afaceri şi Joe Lhota, fostul şef de la Autoritatea de Transport Metropolitană din New York.

Avocatul Public al orasului New York este echivalentul Avocatului Poporului, iar titularul funcţiei este primul succesor pentru postul de primar. Funcţia a fost creată în anul 1993, când consiliul oraşului New York a schimbat denumirea poziţiei de Preşedinte a Consiliului cu cea de Avocat Public.

 
 
  •  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO