Business Internaţional

Cine i-ar putea lua locul temutului cancelar german Angela Merkel. Cel mai puternic partid din Germania îşi alege un nou lider

Cine i-ar putea lua locul temutului cancelar german...

Autor: Alex Ciutacu

05.12.2018, 15:50 387

Cel mai mare şi mai puternic partid german, Uniunea Creştin – Democrată (CDU) organizează săptămâna aceasta o serie de alegeri cruciale, pentru a-şi vota un nou lider, după ce cancelarul Angela Merkel a anunţat că nu îşi va depune candidatura pentru un nou mandate, potrivit CNBC.

Sunt deja doi candidaţi principali pentru şefia partidului însă votul acesta, care se va desfăşura la Congresul Anual din Hamburg din data de 7-8 decembrie, are o importanţă mai mare în contextul în care câştigătorul ar putea deveni următorul cancelar al ţării.

Merkel a anunţat în luna octombrie că acest mandate, al patrulea pentru ea, este ultimul şi nu urmăreşte nicio altă poziţie politică începând cu 2021.

Anunţul acesteia a pornit o cursă alertă pentru viitorul lider al partidului şi poate chiar pentru viitorul lider al celei mai puternice economii din Europa.

Sunt 12 candidaţi la şefia partidului, însă doar câţiva dintre ei sunt proeminenţi.

În esenţă, sunt trei candidaţi principali pentru funcţie, şi-anume, Annegret Kramp-Karrenbauer, protejata lui Merkel, rivalul conservator al acesteia Friederich Merz, şi ministrul sănătăţii Jens Spahn.

Cursa este strânsă între Kramp-Karrenbauerz şi Merz, iar sondajele realizate până acum demonstrează acest lucru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO