Business Internaţional

Citigroup concediaza 1.000 de angajati

14.02.2005, 00:00 11



Citigroup intentioneaza sa reduca numarul locurilor de munca la divizia de corporate si investment banking cu 2-3%, miscare ce ar putea avea ca rezultat concedierea a peste 1.000 de angajati, relateaza CNN Money, citand o sursa familiara cu problema.



Reducerile de personal vor afecta toate nivelurile ierarhice ale diviziei, care cuprinde in prezent circa 48.000 de salariati.



"In prezent operam reduceri limitate de personal, in conformitate cu doua obiective fundamentale: mentinerea unui nivel scazut al cheltuielilor, in conditiile realizarii de investitii in domenii in care observam oportunitati de crestere", a declarat Christina Pretto, purtatoare de cuvant a celei mai mari companii de servicii financiare din lume, care a refuzat insa sa dezvaluie amploarea reducerii efectuate.



Divizia de corporate si investment banking (care ofera servicii financiare clientilor companii) a raportat in ultimul trimestru un profit de 1,69 miliarde dolari (1,32 miliarde euro), in crestere cu 32% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Veniturile au inregistrat o crestere de 15%, pana la 5,46 miliarde dolari (4,26 miliarde euro), in conditiile unor cheltuieli de 3,3 miliarde dolari (2,57 miliarde euro), cu 25% peste nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului precedent. Costurile cu beneficiile si compensatiile angajatilor au sporit cu 48%.
ioana.leaua@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO