Business Internaţional

Concluzii privind caderea de joi a indicelui Dow Jones cu aproape 1.000 de puncte: vanzarile in cascada nu au fost cauzate de un atac informatic

09.05.2010, 17:29 25

Nu exista dovezi ca pierderile puternice inregistrate cu catevaminute inainte de inchiderea sedintei bursiere de joi de la NewYork ar fi fost cauzate de un atac informatic, a declarat unoficial american pe probleme de antiterorism, informeazaReuters.

Intrebat la un post de televiziune daca un atac informatic astat in spatele caderii cu aproape 1.000 de puncte a indicelui Dow,John Brennan, consilierul pe probleme de anti-terorism alpresedintelui american Barack Obama a declarat ca "nu existaindicii in aceasta privinta".

Vanzarile in cascada de joi au avut loc pe fondul temerilorprivind incapacitatea autoritatilor elene de a tine sub controlcriza in care aceasta tara a intrat ca urmare a datoriei publiceridicate, acestea fiind insa amplificate si de cel putin otranzactie de mari dimensiuni.

Participantii la piata au declarat ca declinul puternicinregistrat de indici a fost agravat si de tranzactiile realizateprin intermediul programelor de trading, al caror algoritm sifrecventa a tranzactiilor au fost afectate de tranzactiileanterioare.

Autoritatea care se ocupa de controlul pietei de capital,Securities and Exchange Commission, analizeaza in prezent limitareanumarului tranzactiilor in momentul in care piata da semne decadere puternica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24