Business Internaţional

Croaţia şi Serbia intenţionează să modifice cursul Dunării

Croaţii vor să "îndrepte" Dunărea. Sârbii ar putea face la fel

Autor: Ionela SAMOILĂ

26.06.2012, 10:07 6373

Croaţia va începe un proiect de "îndreptare" a cursului Dunării, iar Serbia ar urma să facă la fel, fapt ce stârneşte nu doar îngrijorarea organizaţiilor care se ocupă de protejarea mediului, dar şi a vecinilor care au acces la Dunăre.

Planurile autorităţilor croate de a redirecţiona cursul Dunării, astfel încât acesta să fie mainavigabil în acest sector, stârnesc îngrijorări în ceea ce priveşte siguranţa mediului natural din nord-estul ţării, informează BBC.

"Fluviul a scăpat până acum de acţiunea buldozerelor pe teritoriul Croaţiei şi Serbiei, în special din cauza războiului din Iugoslavia, care a avut loc în anii 90", a explicat Arno Mohl, expert în conservare la Worldwide Fund for Nature.

Exemplul croaţilor ar putea fi urmat şi şi de sârbi, care intenţionează să construiască diguri şi baraje de-a lungul Dunării, cu scopul de a-i îndrepta cursul. "Pe scurt, vor să repete aceleaşi greşeli făcute de noi în anii '70 şi '80", explică austriacul. Citiţi mai mult despre posibila schimbare a cursului Dunării pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO