Business Internaţional

CSFB concediaza 200 de bancheri

07.05.2001, 00:00 17



Credit Suisse First Boston, una dintre cele mai mari banci de investitii din lume, se pregateste sa concedieze aproximativ 200 de bancheri ai diviziei americane, adica 13% din totalul angajatilor, un alt semnal al depresiei de pe Wall Street.

Reducerile de personal vor afecta bancherii de pe tot teritoriul Statelor Unite, printre care se numara si angajatii sucursalei din nordul Californiei, care se ocupa de sectorul tehnologic, sub conducerea lui Frank Quattrone, relateaza cotidianul britanic Financial Times.

Aceasta este cea de-a treia etapa a planului de disponibilizare a personalului diviziei de investitii a Credit Suisse in mai putin de un an. Purtatorii de cuvant ai CSFB au refuzat sa comenteze informatiile aparute in ziarul britanic.

CSFB are aproximativ 28.000 de angajati, intre care 2.500 sunt bancheri de investitii. Din acestia, nu mai putin de 1.500 lucreaza in Statele Unite.

Dupa achizitia de anul trecut a Donaldson, Lufkin & Jenrette, firma a mai concediat 2.700 de salariati, respectiv 10% din total.

O alta serie de concedieri a survenit in acest an, cand CSFB a disponibilizat 300 de angajati, marea parte a acestora fiind personal administrativ. Cea de-a treia etapa va viza in principal bancherii diviziei de investitii din Statele Unite.

Firmele de pe Wall Street au inceput anul cautand modalitati de a evita reducerile de personal, considerand ca diminuarile dobanzilor decise de Federal Reserve, banca centrala a SUA, vor impulsiona rapid activitatea pietelor financiare.

Totusi, activitatile bancilor de investitii, in special in domeniul ofertelor publice initiale si a consultantei referitoare la achizitii si fuziuni, nu au consemnat cresterea sperata, iar firmele au fost nevoite sa renunte la mii de salariati.

De exemplu, comisioanele din activitatile de brokeraj au fost de numai 272 de milioane de dolari in primul trimestru, comparativ cu 720 de milioane in perioada similara a anului trecut.

Volumul de oferte publice derulate cu sprijinul CSFB a fost de numai 184 de milioane de dolari pana saptamana trecuta, fata de 3,8 miliarde de dolari in 2000.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO