Business Internaţional

Cum reacţionează comunităţile musulmane din SUA la moartea lui Osama ben Laden

02.05.2011, 11:30 90

Coumunităţile musulmane din Statele Unite se bucură de moartealui Osama ben Laden, precizând că ameninţarea împotriva ţării adispărut şi că în sfârşit a fost făcută dreptate, informeazăsite-ul chicagotribune.com.

"În sfârşit a fost făcută dreptate", a declarat Dr. ZaherSahloul, preşedintele Consiliului Organizaţiilor Islamice dinChicago.

"Sărbătorim împreună cu restul ţării. Acest eveniment încheieacţiunea americanilor de a-şi restabili demnitatea şi de a facedreptate, lucruri care le-au fost luate la 11 septembrie 2001", adeclarat Bambade Shakoor-Abdullah, director al CentruluiEducaţional Metrolopitan Chicago de la o şcoală din SouthHolland.

"Ne bucurăm împreună cu compatrioţii noştri că ameninţareapentru ţara noastră şi pentru lume s-a încheiat prin eliminarealiderului Al-Qaida. Osama Ben Laden nu a reprezentat niciodatămusulmanii sau Islamul", a declarat într-un comunicat Consiliulpentru Realaţii Americano-Islamice (CAIR).

Preşedintele american Barak Obama a exclus musulamanii când adeclarat că "Războiul nostru nu este împotriva Islamului". În plus,şi Sahloul explică că războiul este impotriva radicalismului şi aextremismului din toată lumea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO