Business Internaţional

Descoperire uluitoare. Ce se află de fapt în centrul Pământului – FOTO

Descoperire uluitoare. Ce se află de fapt în centrul...

Autor: Business Magazin

26.02.2023, 21:59 230

Oamenii de ştiinţă se întreabă de mult timp ce se află în centrul Pământului, iar cele mai recente cercetări susţin o teorie conform căreia planeta noastră ar avea o bilă de fier distinctă în centrul său metalic.

Sub crusta exterioară, mantaua şi nucleul exterior lichid se află centrul metalic solid al Pământului - care are de fapt un strat ascuns, sau un „nucleu interior”, arată un nou studiu publicat marţi în revista Nature Communications.
Descoperirea uimitoare sugerează că Pământul are cinci straturi majore în loc de patru şi oferă noi detalii pe care oamenii de ştiinţă le-ar putea folosi pentru a ajuta la dezlegarea unora dintre cele mai vechi mistere despre planeta noastră şi despre modul în care s-a format.

În urmă cu aproximativ 20 de ani, geologii au sugerat pentru prima dată că nucleul Pământului ar putea avea un strat suplimentar, imperceptibil. Acum, cu ajutorul unor noi seturi de date colectate prin măsurarea undelor seismice ale cutremurelor în timp ce acestea treceau prin centrul Pământului, cercetătorii au detectat în sfârşit acel nucleu interior, se arată în noul studiu publicat în Nature.
 

Undele seismice sunt vibraţii care se deplasează în interiorul sau de-a lungul suprafeţei Pământului şi prin straturile sale interioare, ca urmare a cutremurelor, vulcanilor sau altor mijloace.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO