Business Internaţional

Deutsche Bank: Preţul aurului va creşte cu 30%, la 2.000 dolari/uncie, până în ianuarie. În mâinile cui se află cele mai mari rezerve de aur?

Deutsche Bank: Preţul aurului va creşte cu 30%, la 2.000 dolari/uncie, până în ianuarie. În mâinile cui se află cele mai mari rezerve de aur? Cei mai bogaţi oameni din sectorul financiar: George Soros şi John Paulson

Autor: Anca Dumitrescu

10.05.2011, 18:11 2130

Preţul aurului, care a atins un nivel record la începutul luniimai, ar putea creşte cu 30% până în ianuarie, la 2.000 de dolariuncia, în condiţiile în care investitorii vor să se protejeze deincertitudinile economice, anticipează Deutsche Bank, transmiteBloomberg, citată de Mediafax.

"Anticipez creşterea cotaţiei aurului, în pofida niveluluiactual. Poate atinge 2.000 de dolari uncia în următoarele optluni", a delcarat Hal Lehr, director general pentru tranzacţii cumărfuri la Deutsche Bank.

Investitori precum George Soros şi John Paulson au investit înaur, pentru a profita de creşterea preţului din ultimul an,determinată de criza datoriilor suverane din Europa, problemeleeconomice din Statele Unite şi tulburările sociale din OrientulMijlociu.

Preţul record de 1.577,57 dolari pe uncie înregistrat în aceastălună este de şase ori mai mare faţă de un minim atins în august1999.

Cotaţia aurului a scăzut cu 1,6% pe 4 mai, după ce Wall StreetJournal a relatat că Soros Fund Management a vândut active deaur.
Compania de investiţii al lui Soros deţinea la sfârşitul lui 2010acţiuni la SPDR Gold Trust, cel mai mare fond de plasamente în aur,şi la iShares Gold Trust, potrivit datelor Comisiei americanepentru bursă şi valori mobiliare (SEC).

La ora 9:42 a.m., preţul aurului cu livrare în iunie a fosttranzacţionat la New York în creştere cu şase dolari, respectiv0,4%, la 1.509,2 dolari uncia.

John Paulson poate fi considerat câştigătorul crizei financiare,fondul său înregistrând în 2007 un câştig de 15 miliarde de dolaricu pariuri împotriva pieţei subprime.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO