Business Internaţional

George Soros şi John Paulson acuză Fed că a contribuit la apariţia crizei financiare

George Soros şi John Paulson acuză Fed că a contribuit la apariţia crizei financiare

Autor: Bogdan Cojocaru

11.02.2011, 16:09 702

Oamenii de afaceri George Soros şi John Paulson apreciază căRezerva Federală a SUA (Fed) a contribuit la apariţia crizeifinanciare prin lipsa de supraveghere şi de reacţie, transmiteBloomberg.

Paulson, al cărui fond de hedging a câştigat 15 miliarde de dolaripariind în 2007 împotriva împrumuturilor ipotecare subprime,consideră că o mai bună supraveghere a pieţei americane acreditelor de către banca centrală ar fi putut ajuta la prevenireacrizei.

Soros susţine, la rândul lui, că Fed ar fi trebuit să salveze de lafaliment, în 2008, banca Lehman Brothers. Prăbuşirea instituţiei decredit americane a trimis unde de şoc în întregul sistem financiarmondial şi a trezit temeri că orice bancă din lume estevulnerabilă.

Cei doi oameni de afaceri au fost intervievaţi de către FinancialCrisis Inquiry Commission, comisie creată în luna mai a anului 2009de administraţia Obama pentru a ancheta cauzele prăbuşirii pieţeicreditelor ipotecare şi ale crizei financiare.

Soros şi Paulson nu sunt singurii investitori chestionaţi decomisie care învinovăţesc Fed şi pe fostul preşedinte alinstituţiei, Alan Greenspan, de apariţia crizei.
Greenspan a condus banca centrală timp de aproape 19 ani,retrâgandu-se în 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO