Business Internaţional

Emmanuel Macron vrea consolidarea relaţiei cu Germania şi aprofundarea integrării europene

Emmanuel Macron vrea consolidarea relaţiei cu Germania...

Autor: Mihai Draghici

15.05.2017, 21:08 67

"Fără Europa, nu am avea nici pace, nici libertate, nici prosperitate. Dacă uităm aceste valori, riscăm să le punem în pericol. De aceea, suntem obligaţi să avem o perspectivă. Vreau ca peste cinci ani să avem aceeaşi atitudine pentru că vom avea rezultate la nivelul UE", a declarat Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro, cerând măsuri pentru restabilirea încrederii în Uniunea Europeană.

"Cred că suntem într-un moment istoric al Europei. Am asistat la ascensiunea formelor de populism, consecinţă directă a dubiilor cetăţenilor. Cred într-o refondare istorică, cred în relaţiile de reciprocitate. Avem nevoie de o refondare istorică a Europei. Una dintre axele puternice ale mandatului meu va fi să avem o politică intensă, puternică şi responsabilă între Franţa şi Germania, pentru restabilirea încrederii depline. Avem datoria de a organiza un act de refondare a Uniunii Europene", a adăugat Emmanuel Macron.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO