Business Internaţional

Fisker, rivalul Tesla, se întoarce pe piaţa maşinilor electrice

Fisker, rivalul Tesla, se întoarce pe piaţa maşinilor...

Autor: Mediafax

05.10.2016, 15:46 1170

Henrik Fisker, fostul rival al Tesla în pionieratul maşinilor electrice, a revenit pe piaţă anunţând două modele noi, după ce fosta sa companie, Fisker Automotive, a intrat în faliment în 2013, potrivit BBC.  

Înainte de a-şi deschide firma de maşini electrice în California, designer-ul danez a lucrat pentru Aston Martin şi BMW. Referitor la noua afacere, Fisker a anunţat producerea de maşini exclusiviste, dar şi a unor modele accesibile. „Atât tehnologia, cât şi piaţa sunt mult mai mature acum decât atunci când am început ca pionieri în industria maşinilor electrice, iar noul nostru vehicul va fi cel mai inovator creat până acum”, susţine Henrik Fisker.

Fosta companie, Fisker Automotive, fondată în 2007, construia maşini de lux, populare în rândul celebrităţilor. Modelul Fisker Karma, lansat în 2012 pentru 100.000 de dolari, a atras interesul mai multor personalităţi, printre care Leonardo DiCaprio, Ashton Kutcher şi Justin Bieber, dar după ce a vândut 2.000 de maşini, Fisker a părăsit compania şi a depus cerere pentru protecţie împotriva falimentului, având de plătit taxe în valoare de 139.000 de dolari. Mai târziu, acţiunile lui au fost vândute companiei chinezeşti Wanxiang.

Deşi nu a înregistrat niciodată profit, Tesla se pregăteşte să lanseze un nou model de masă, care va avea un preţ mai mic decât modelele S şi X. Producătorii tradiţionali de maşini ca General Motors, Renault Nissan şi Volkswagen se concentrează şi ei asupra producţiei maşinilor electrice.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO