Business Internaţional

Fisura bazinului reactorului doi al centralei Fukushima a fost astupată

Fisura bazinului reactorului doi al centralei Fukushima a fost astupată
06.04.2011, 10:35 73

Muncitorii de la Fukushima au reuşit să astupe fisura bazinuluiunuia dintre cele 6 reactoare ale centralei nucleare Fukushima,informează CNN. Apa radioactivă nu se mai revarsă în ocean.

În urma încercărilor zadarnice de a astupa fisura bazinuluireactorului doi cu beton, echipele de intervenţie au găsit duminicăsoluţia prin crearea unui compus chimic ce include rumeguş şiziare.

Apa din bazinul cu o adâncime de 2 metri se deversa în oceanprintr-o fisură de circa 20 de centimetri, a precizat sâmbătă unreprezentant Tokyo Electric Power (TEPCO), compania careadministrează centrala nucleară.

Sâmbătă, nivelul de radiaţii al apei din bazinul reactorului afost de 7,5 milioane de ori mai mare decât limita legală. Estepentru prima dată când compania a descoperit o sursă de scurgeri deradiaţii după ce s-a înregistrat un nivel ridicat deradioactivitate în apa din ocean.

Chiar dacă această fisură a fost astupată, nu se ştie sigur dacărezolvarea problemei va stopa scurgerile de radiaţii,reprezentanţii TEPCO căutând în continuare şi alte surse dedeversări radioactive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO