Business Internaţional

Forchlorfenuron sau cum s-au pomenit chinezii cu chimicale de creştere rapidă la care natura nu face faţă

Forchlorfenuron sau cum s-au pomenit chinezii cu chimicale de creştere rapidă la care natura nu face faţă
18.05.2011, 13:00 2901

Excesul de forchlorfenuron, substanţă folosită pentru creşterearapidă a plantelor, a dus la o serie de explozii ale pepenilor dinestul Chinei, informează agenţia de presă Xinhua, citată deBloomberg.

Mai mult de 47 de hectare de pepeni din oraşul Danyang au fostruinate din cauza excesului de forchlorfenuron care a făcut dinpepeni adevărate bombe vegetale.

Potrivit agenţiei de presă, fermierii au folosit prea multesubstanţe de îngrăsământ dorind ca pepenii să fie gata înainte desezon, în speranţa de a face mai mulţi bani.

"Nu am văzut niciodată un fenomen ca acesta. Pepenii nuexplodează doar din cauza ploii", a declarat Bob Morrissey,directorul executiv al Asociaţiei Naţionale de Pepeni din Lakeland,Florida.

Statele Unite permit folosirea îngrăşămintelor pentru creştereastrugurilor şi a fructelor kiwi, iar substanţa nu este clasificatăîn China ca fiind un aditiv alimentar ilegal.

În ultimul timp China se confruntă cu multe probleme din cauzafolosirii incorecte a substanţelor de îngrăsământ şi afertilizatorilor, utilizate în speranţa de a face măncarea maiatractivă pentru a înregistra profituri mai mari din vânzări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO