Business Internaţional

Fostul CEO Credit Suisse, Ulrich Koerner, în mandatul căruia s-a prăbuşit banca, va ocupa o poziţie de director după finalizarea integrării în grupul UBS

Fostul CEO Credit Suisse, Ulrich Koerner, în mandatul...

Autor: Valeriu Dănilă

09.05.2023, 16:33 191

UBS a anunţat marţi că CEO-ul Credit Suisse, Ulrich Koerner, va ocupa o poziţie de director în noua entitate după finalizarea procedurii de integrare a Credit Suisse, titrează CNBC.

Gigantul elveţian a spus că încheierea achiziţiei este aşteptată în următoarele câteva săptămâni, iar noua enitate va funcţiona ca un „grup bancar consolidat”.

Brandul Credit Suisse va funcţiona independent în „viitorul previzibil”, deoarece UBS integrează afacerea într-o „abordare pe etape”, a transmis instuţia într-un comunicat.

Autorităţile elveţiene au intermediat achiziţia Credit Suisse de către UBS pentru 3,37 miliarde de dolari în cursul lunii martie, deoarece o criză de încredere în rândul deponenţilor şi acţionarilor ameninţa stabilitatea băncii veche de 167 de ani.

„Prin cunoştinţele sale despre ambele organizaţii, el va fi responsabil pentru asigurarea continuităţii operaţionale a Credit Suisse şi a concentrării asupra clienţilor, sprijinind în acelaşi timp procesul de integrare”, a spus UBS.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO