Business Internaţional

Franţa poate fi vizată de atacuri biologice şi chimice, avertizează Valls în Parlament

Franţa poate fi vizată de atacuri biologice şi...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

19.11.2015, 13:20 120

"Starea de urgenţă trebuie să fie prelungită pe tot teritoriul, în ţară şi în teritoriile de peste mări", a declarat Valls, adăugând că "alte libertăţi au fost sau pot fi limitate temporar", relatează Le Monde în pagina electronică.

Premierul a vorbit, de asemenea, despre decretul publicat pe 13 noiembrie care autorizează folosirea sulfatului de atropină ca antidot într-un atac chimic, decret care vizează Conferinţa ONU de la Paris pe tema încălzirii globale (COP21), şi care nu corespunde unei ameninţări specifice, a precizat ulterior Guvernul.

"Trebuie ca în prezent să nu excludem nimic, şi o spun cu toată precauţia care se impune, dar ştim şi ne gândim că poate exista riscul unui (atac cu) armament chimic şi bacteriologic", a declarat Valls în Adunarea Naţională.

Franţa se confruntă cu "un război nou", un război "în care teroarea este primul scop şi prima armă", a declarat premierul joi în faţa deputaţilor, în acest discurs privind prelungirea stării de urgenţă, relatează postul Europe1.

"Suntem în război! Nu un război cu care Istoria să ne fi obişnuit, în mod tragic. Nu, (ci cu) un război nou - extern şi intern -, în care teroarea este primul scop şi prima armă", a declarat premierul francez.

"Imaginaţia macabră a celor care dau ordine este fără limite: puşti de asalt, bombe umane, arme albe (...). Trebuie ca în prezent să nu excludem nimic, şi o spun cu toată precauţia care se impune, dar ştim şi ne gândim că poate exista riscul unui (atac cu) armament chimic şi bacteriologic", a avertizat el.

În faţa aceste ameninţări, serviciile de sănătate ale armatei au fost rechiziţionate în vederea fabricării unui număr maxim de doze de antidot într-un timp record, de 11 zile, care corespunde începerii COP21, precizează postul.

Valls a mai spus în faţa deputaţilor că "a venit vremea, mai mult ca niciodată, ca Europa să adopte textul" cu privire la fişierul european al pasagerilor avioanelor, în vederea "garantării trasabilităţii deplasărilor, inclusiv în interiorul Uniunii". "Este o condiţie a securităţii noastre colective", a subliniat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24