Business Internaţional

Fratele atentatorului sinucigaş din Manchester a fost eliberat din arest

Fratele atentatorului sinucigaş din Manchester a fost...

Autor: Andrei Ionascu

06.06.2017, 12:35 50

Ismail Abedi, fratele atacatorului Salman Abedi, a fost reţinut în Manchester la o zi după atentat. Poliţia din Manchester a precizat că zece persoane rămân în arest, fiind investigate în legătură cu atacul din sala de concerte.

Tatăl atentatorului sinucigaş, Ramadan Abedi, şi Hashem Abedi, fratele mai mic al bărbatului suspectat de comiterea atacului terorist, au fost reţinuţi la Tripoli pe 24 mai.

Ramadan Abedi a venit cu soţia şi cei patru copii - trei băieţi şi o fată - în Marea Britanie din Libia în 1993, locuind în sudul oraşului Manchester, dar a revenit la Tripoli în 2008, cu majoritatea familiei sale. Salman şi unul dintre fraţi au rămas în Manchester pentru a-şi termina studiile.

Britanicul cu origini libiene Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani, a comis atacul sinucigaş din sala de concerte Manchester Arena, pe 22 mai, în urma căruia 22 de persoane au fost ucise şi alte 116 au fost rănite. Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat atentatul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO