Business Internaţional

Geithner, Trezoreria americană: Economia americană este în recuperare. Nu va reintra în recesiune

25.07.2010, 17:48 12

Secretarul general al Trezoreriei Statelor Unite, TimothyGeithner, a declarat că economia americană este în recuperare dupăo criză severă, menţionând că nu se aşteaptă la o nouă rundă derecesiune, informează Reuters citată de Mediafax.

"Economia începe să se facă bine. Cred că veţi observa cel maiprobabil o economie care se va consolida încet-încet în următorii1-2 ani, veţi vedea creşterea numărului de locuri de muncă, ainvestiţiilor, (...) dar mai avem mult de mers", a afirmat el,duminică, la postul de televiziune NBC.

Oficialul a mai arătat, la postul ABC, că legislaţia de reduceride taxe pentru bogaţi, care expiră în acest an, nu va fi reînnoită,pentru a sublinia angajamentul Statelor Unite în vederea readuceriideficitului bugetar fără a afecta relansarea economică.

Geithner a spus că doar 2-3% dintre americanii bogaţi - carecâştigă mai mult de 250.000 de dolari pe an - vor fi afectaţi deexpirarea reducerilor de taxe introduse de administraţia Bush.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24