Business Internaţional

Goldman Sachs prevede o creştere cu până la 24% a indicelui MSCI China, în timp ce se aşteaptă ca economia tării să se mărească cu 5,5% în anul 2023

Goldman Sachs prevede o creştere cu până la 24% a...

Autor: Valeriu Dănilă

20.02.2023, 10:21 287

Analiştii Goldman Sachs văd o schimbare economică de la „redeschidere la redresare” care va face acţiunile chineze mai mari cu până la 24% spre sfârşitul acestui an, scrie CNBC.

Compania vede un potenţial de creştere de 24% pe indicele MSCI China, pe măsură ce ţara trece de la o redeschidere la o fază de creştere.

„Credem că tema principală de pe piaţa de valori se va schimba treptat de la redeschidere la redresare, motorul pentru câştigurile potenţiale fiind expansiunea şi creşterea veniturilor”, au declarat strategii Goldman Sachs, inclusiv strategul şef de acţiuni din China, Kinger Lau.

Acţiunile chineze au intrat pe teritoriu de creştere în preajma Anului Nou Lunar la începutul acestui an – indicele MSCI China atins un vârf la sfârşitul lunii ianuarie cu aproape 60% faţă de minimele observate în octombrie.

Goldman Sachs se aşteaptă ca economia Chinei să crească cu 5,5% în anul 2023, susţinută de o creştere în trimestrul al doilea şi al treilea pe care o situează acum la 9% şi, respectiv, 7%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO