Business Internaţional

Grecia depăşeşte un nou termen limită pentru negocierea unui nou ajutor financiar

Grecia depăşeşte un nou termen limită pentru negocierea unui nou ajutor financiar
06.02.2012, 14:34 1219

Grecia a încălcat încă un termen limită de conformare cu termenii impuşi de FMI şi UE, punând încă o dată la încercare răbdarea Bruxelles-ului, scrie Reuters.

Negociatorii Atenei nu au reuşit să ajungă la o înţelegere în privinţa convenirii asupra condiţiilor de primire a încă1 unei tranşe din pachetul de salvare, de 130 de miliarde de euro.

Panos Beglitis, purtător de cuvânt al partidului socialist PASOK, a anunţat în weekend că liderii celor trei partide care susţin guvernul tehnocrat condus de Lucas Papademos trebuie să ofere acordul de principiu astăzi.

Panos a spus că partea elenă trebuie să răspundă în timp pentru o înrâlnire ce urma să aibă loc cu miniştrii de finanţe din zona euro.

"Va fi foarte rău dacă nu va veni un semn de pace din partea Atenei astăzi", a declarat o sursă a guvernului.

"Am ratat deja datele limită. Pentru a pregăti o nouă trnşă de bani şi a restructura datoria până în prima jumătate a lunii martie, o întreagă serie de paşi tehnici trebuie îndeplinită. Avem nevoie de o decizie acum pentru a pune la punct mecanismul de restructurare a datoriei".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO