Business Internaţional

Haos în Marea Britanie: Kwasi Kwarteng, ministrul britanic de Finanţe, a fost demis după nici şase săptămâni în funcţie. Premierul Liz Truss l-a numit în locul lui pe Jeremy Hunt, al patrulea ministru de finanţe în tot atâtea luni, şi se pregăteşte pentru o revenire umilitoare asupra pachetului masiv de reduceri de taxe

Haos în Marea Britanie: Kwasi Kwarteng, ministrul...
14.10.2022, 14:49 2681

Ministrul britanic de finanţe Kwasi Kwarteng a fost demis după mai puţin de şase săptămâni în funcţie, a anunţat vineri BBC, în timp ce reducerile masive de taxe ale guvernului au provocat turbulenţe pe piaţa financiară.

Jeremy Hunt a fost numit noul cancelar al Trezoreriei britanice.

Demiterea sa face din Kwarteng ministrul britanic cu cel mai scurt mandat din 1970 încoace, iar succesorul său ar fi al patrulea ministru de finanţe din Marea Britanie în tot atâtea luni, în timp ce naţiunea se confruntă cu o criză a costului vieţii.

Într-o răsturnare umilitoare de situaţie, premierul britanic Liz Truss se pregăteşte să revină asupra unor părţi din strategia sa economică în cursul zilei de vineri, în urma unor săptămâni de presiuni ale pieţei pentru a explica cum va finanţa pachetul masiv de reduceri de taxe.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO