Business Internaţional

HeidelbergCement, unul dintre cei mai mari investitori germani din Romania, vinde o parte dintre afacerile din Marea Britanie şi SUA pentru 1,4 miliarde dolari

HeidelbergCement, unul dintre cei mai mari investitori...

Autor: Luiza Chiroiu

24.12.2014, 15:11 343

Producătorul german de ciment a ajuns la o înţelegere cu firma de investiţii Lone Star Funds din SUA pentru vânzarea diviziilor de cărămizi şi ţiglă din Marea Britanie şi Statele Unite şi Canada.

Heidelberg, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii din Europa, cu venituri anuale în valoare de 14 miliarde de euro, vrea să se concentreze pe procesarea şi rafinarea materiilor prime pentru produsele sale de bază, ciment şi agregate.

De asemenea, compania germană încearcă să reducă datoria netă care, la finalul lunii septembrie, se situa la nivelul de 7,63 miliarde de euro.

Vânzarea acestor active de către Heidelberg are loc în contextul în care Holcim şi Lafarge, competitorii săi din Europa, vor fuziona la jumătatea anului viitor, după ce au obţinut aprobarea Comisiei Europene.

La începutul lunii noiembrie, HeidelbergCement a anunţat că nu va cumpăra activele pe care Lafarge (Franţa) şi Holcim (Elveţia) le-au scos la licitaţie, pentru a putea încheia fuziunea pe care au anunţat-o încă din luna aprilie.

În aprilie, Holcim şi Lafarge au convenit asupra fuziunii prin schimb de acţiuni, care va crea cel mai mare producător de ciment din lume, cu vânzări anuale de 40 de miliarde de dolari şi operaţiuni în 90 de ţări.

HeidelbergCement este unul dintre cei mai mari investitori germani din Romania, având activităţi in domeniul producţiei de ciment, betoane şi agregate, prin companiile Carpatcement Holding, Carpat Beton şi Carpat Agregate. Carpatcement Holding deţine trei fabrici, la Taşca (Neamţ), Chişcădaga (Hunedoara) şi Fieni (Dâmboviţa).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO