Business Internaţional

Imagini inedite cu MC Donald’s de când era doar un fast-food de la colţul străzii. Galerie Foto

Imagini inedited cu MC Donald’s când era doar un fast-food de la colţul străzii. Galerie Foto

Autor: Mădălina Dediu Panaete

07.10.2012, 15:02 4108

Fotografiile retro ale primului restaurant Mc Donald's din San Bernardino, California din anul 1940 ilustrează primele zile ale faimosului fast-food, atunci când era doar un simplu magazin de la colţul străzii în care se vindeau burgeri pentru 15 cenţi, scrie Daily Mail.

Mc Donald's a devenit între timp cel mai mare lanţ de restaurante de tip fast-food din lume, servind zilnic aproximativ 68 milioane de oameni din 119 ţări.

Fraţii Richard şi Maurice McDonald au deschis iniţial un fast-food în aproprierea aeroportului din Monrovia, California pe care l-au numit "The Airdrome".

Dar în 1940, fraţii au mutat afacerea în oraşul San Bernardino şi i-au schimbat numele în McDonald's. Cei doi au observat că dintre toate produsele din meniu, clienţii lor preferau burgerii, cartofii prăjiţi, milkshake-urile şi plăcinta cu mere.

Aşa că au decis să simplifice meniul şi au inclus doar produsele cele mai populare în rândul clienţilor. De asemenea, Mc Donald's a simplificat şi modul de operare în bucătăria lor, folosind un sistem care scotea burgerii mult mai repede numit "Speedee Service System"(Sistem de Servire Rapidă).

Succesul restaurantului din California a atras atenţia omului de afaceri Ray Kroc, care în 1950 s-a alăturat celor doi fraţi pentru a dezvolta ramura de franciză a companiei. El a preluat compania de la fraţii Mc Donald şi a transformat-o într-o afacere de miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24