Business Internaţional

Încă un examen pentru zona euro. Italia şi Spania vor să vândă astăzi obligaţiuni de 17 miliarde de euro

Încă un examen pentru zona euro. Italia şi Spania vor să vândă astăzi obligaţiuni de 17 miliarde de euro

Autor: Adrian Voicu

12.01.2012, 10:26 492

Italia şi Spania speră să vândă astăzi datorii de 17 miliarde de euro, într-un moment în care premierul italian Mario Monti cere investitorilor să răsplătească eforturile depuse de guvernul italian, informează Bloomberg.

În prima licitaţie din 2012, Spania va vinde obligaţiuni în valoare de 5 miliarde de euro, în timp ce Italia, care trebuie să achite datorii de 50 de miliarde de euro în primul trimestru, va vinde obligaţiuni de 12 miliarde de euro astăzi şi 4,75 miliarde euro mâine.

Atât Monti cât şi premierul spaniol Mariano Rajoy încearcă din răsputeri să convingă investitorii să investească în obligaţiunile emise de state într-un moment în care costurile de împrumut sunt tot mai mari.

Costul de împrumut pentru obligaţiunile la 10 ani rămâne încă în apropierea pragului de 7%, nivel la care Grecia, Irlanda şi Portugalia au fost obligate în trecut să ceară ajutorul UE. Obligaţiunile emise de guvernul spaniol o duc mai bine, costul acestora fiind de 5,32%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO